28 Nisan 2014

Nars // Matte Multiple Stick Allık

Nars Matte Multiple, 7.5 g, 39$

Yine günlerce bakıp, "Yok ya pahalı", "ama çok güzel" deyip durduğum ve sonunda karşı koyamadığım bir Nars ürünü daha. Allık ve ruj olarak kullanılabilen, renkli bir stick.


Boyutu gördüğünüz gibi küçük, 7,5 gramlık bir ürün. İlk elime aldığımda boyutu beni birazcık hayal kırıklığına uğratmıştı açıkçası, stick şeklinde olduğu için ne kadar gideceğini tahmin edemiyorum ama biraz düşününce gramaj olarak normal geldi. Genelde rujların ve allıkların 4`er, 5`er gram olduğunu düşünürsek, makul bir gramaj sanki. 


İnternetten sipariş verdiğim ve deneme şansım olmadığı için swatchlarda bana en cazip gelen renk olan Laos`u seçtim. Güzel bir seçim olmuş.


Ürün kalın bir ruj formatında, çevirmeli kısmın tamamını indirdikten sonra da küçük bir kısmı dışarıda kalıyor. Bir kaç kez çok dikkatsiz şekilde açıp kapamama rağmen kırılmadı, kenarlara bulaşmadı. Yapsını da öyle çok yumuşak değil, havalar ısınınca biraz daha yumuşar ama yinede sürerken kırılıp elinizde kalacak gibi gözükmüyor.



Laos pembeye çalan mercan rengi, pigmentasyonu oldukça başarılı, aşağıda gördüğünüz renk tek hamlede verdiği renk. Bıraktığı hissiyat da çok güzel. Adı üzerinde mat bir seri olduğu için, kremsi ya da yağlı bir his vermiyor. Kadifemsi bir his bırakıyor sürdükten sonra. Yapışkan ya da rahatsız edici bir hissiyatı kesinlikle yok, güzel sabitleniyor ve bulaşma yapmıyor. 


Yanaklarımda dağıtmakta sorun yaşamadım ama toz ürünlere kıyasla biraz daha zahmetli sürmesi tabii. Stick`i yüzüme fazla bastırmadan 1 defa sürdükten sonra elimle ya da bir fırça ile dağıtıyorum. 

Rujdan daha kalın bir ürün olmasına rağmen dudaklarıma sürmekte de bir sorun yaşamadım. Taşmadan rahatça uygulanabiliyor. Dudakta duruşunu da çok sevdim, güzel mat bir ruj izlenimi veriyor. Yani hem ruj hem de allık olarak güzel performans veriyor. Kalıcılığını da ortalamanın biraz üzerinde buldum. Benim dudaklarımda, yanaklarmındakine kıyasla daha kalıcı. 

Merak edenler olursa içerik listesi de bu şekilde. Ürünün tüketim süresi de 18 ay. 


Hem ruj hem de allık aldığınızı düşünerek alırsanız çok pahalı bir ürün değil, ama küçük bir stick diye düşünürseniz evet biraz pahalı. Yine de ben aldığıma çok memnunum, çünkü 2 kullanımının da güzel performans vermesi, yanında taşımak ve kullanmak için gayet pratik olması hoşuma gitti. Bu seri henüz Sephora`lara geldimi bilemiyorum, gelip gelmediği ve bizdeki fiyatı hakkında bilgisi olan varsa yorum bırakın lütfen...

Kendini şımartmayı seven Nars severlerin mutlaka bakması gereken bir ürün bence :)


6 yorum:

  1. çook uzun süre gidiyor merak etme :-)) benimkini bitirene kadar neler çektim..

    YanıtlaSil
  2. Güle güle kullan bende bu mat multipleların Türkiye' ye gelmesini bekliyorum ama gelmedi hala =(

    YanıtlaSil
  3. Ben Nars'da sorduğumda mağaza müdürü Mayıs'ta gelecek dedi, ben de sabırsızlıkla bekliyorum :))

    YanıtlaSil
  4. Audrey; iyi haber, bitirmeye kıyamayacağım ürünlerden olacak sanırım :)

    Ceyda, Mineyy; umarım en kısa zamanda gelirler

    YanıtlaSil
  5. Nars ürünlerini hangi siteden alıyorsunuz ? Paylaşırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  6. Betul; narscosmetics.com narsin resmi satis sitesinden amerikadaki bi tanidigim adresine siparis vererek almistim. Turkiyeye gonderimleri yok maalesef

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli