29 Nisan 2014

Hangilerini Almalı Hangilerini Elemeli ?

Bir süredir kozmetik almama modundaydım, fena da gitmedi sanırım. Tam zamanını hatırlamasam da 2 aya yakındır yeni bir şey almıyorum. Şimdiyse gönül rahatlığı ile poşetleri doldurmam için iyi sebeplerim var!

Bu cumartesi evleniyorum! Makyajımı M.A.C.`de yaptırmaya karar verdim. Bilmeyenler için MAC`de makyaj ücreti aldığınız ürünlerden düşüyor. Bu durumda birşeyler almam gerekiyor yani :)

İşte istek listem;



* kaynak: http://www.missnattysbeautydiary.com

MAC Paint Pot / Constructivist eğer mağazada kalmışsa ilk alacağım ürün olacak. Daha önce denemiş, çok beğenmiş ama kalmadığı için alamamıştım. Paint Pot`ları seviyorum, bu rengi de göründüğünden çok daha hoş bana göre. (59TL)


MAC Lipsticks / Fanfare / Love Lorn / Kinda Sexy Bu 3 renkten sadece birisini almayı düşünüyorum. MAC`in özellikle mat seri rujlarını başarılı buluyorum. Bu renkler de bir süredir aklımdaydı (54TL)


MAC 168 Allık Fırçası; aslında elimde 1 adet var ama sahte olması büyük ihtimal. Performansı güzel olmasına rağmen kısa sürede oldukça deforme oldu. Yine de başka allık fırçası kullanamıyorum. Aldığım günden beri favori allık fırçam kendisi. 

Şimdiye kadar saydığım 3`lü almakta kesin kararlı olduklarım. Diğerleri konusunda çok net değilim, tavsiyelerinize açığım.

MAC 187 Duofiber Fırça; Duofiber fırçaları sevmiyorum genelde. Inglot ve Real Techniques Duofiber`ları  çok sevememiştim. MAC`e de bir şans vermeli mi yoksa uzak mı durmalı bilemiyorum. 168 ellerinde yoksa bunu almayı düşünebilirim sanırım.

Takma kirpik ve Kirpik kıvırıcı; Benim için 40 yılda 1 kullanılan ürünler olduğu için MAC`den alıp almama konusunda çok kararsızım. O gün yaptıracağım makyaj için çok abartı olmayan bir takma kirpik istiyorum, dışarıdan getirmek uygun olur mu, oradan mı almam gerekir onu da bilemiyorum.


Ve gelelim Sephora istek listesine;
Sephora`da da 3 ürün için %20 indirimim var. Ciddi bir indirim oranı olduğundan (Sephora için) kaçırmak istemiyorum. Listedeki 4 üründen en az 1`i elenecek. 


Chanel Krem allıklar malumunuz. Normalde hiç aklımda olmayan ama övüle övüle bitirilemeyince zorla aklıma giren ürünlerden. Son zamanlarda krem, toz ve stick 3 allık almış olmama rağmen (kozmetik diyetinden önceydi), yine de alıcı gözüyle bir bakacağım. Renk olarak da Inspiration ya da Destiny`i düşünüyorum çünkü elimdeki allıklar diğer 2 renge yakın renklerde hep. 

*kaynak:  http://www.thebeautylookbook.com

Clinique BB Krem; öğleden sonra fondötenimi yenilemek ve işten çıkarken güneş koruyucusu sürmüş olmak için bir BB ya da CC krem istiyorum. Clinique`in CC kremi oilfree olmasına rağmen, tam mat bitişli değildi, o yüzden içim rahat kullanamadım. BB kremi bilmiyorum bakacağım.

Benefit Big Easy BB krem için yağlı ciltlere uygun olduğu söyleniyordu. İkisinden birini tercih edeceğim. Benefit`in albenisi mi Clinique`in güvenli kolları mı ??

Clinique Anti Blemish Köpük Temizleyici; elimde yine bir kampanyadan aldığım Lancome temizleyici olmasına rağmen, yine Clinique`in güvenli kollarından kopamayacağım sanırım. Ne zaman bu seriyi bıraksam, cildimde birtakım bozulmalar oluyor. Psikolojik olduğundan süpheleniyorum artık!

Clinique Anti Blemish Fondöten; ve yine bir güvenli liman, hem de çok güvenli. Bayıldığım, en ufak sivilce ya da yağlanmaya sebep olmayan, içimi en rahat ettiren fondötenim. Ben günlük olarak kullanıyorum, kalıcılığını ve kapatıcılığını özel günler için yeterli bulmuyorum. 


Hem MAC hem de Sephora listemden elenmesi gereken ürünler var. Siz ne dersiniz ?

5 yorum:

  1. Öncelikle hayırlı olsunnnn! :)
    Her evlenen arkadaşıma yaptığım gibi ayakkabının altına ismimi yaz klişesini yapmak istedim. :)
    Mac'de alınan ürünlerden makyaj ücretinin düştüğünü bilmiyordum ben ya. Makyaj ücreti kadar ürün alabiliyoruz diye biliyordum ben. :)
    Listendeki şeylerin çoğu benimde aklımda, bayağıdır alınmayı bekliyorlar.
    Özellikle paint potlar :)
    Anti Blemish fondöten benim de hayatımın fondöteni. Keşke özel günler için de onun kadar iyi ama spf'siz bi ürün bulabilsem.
    :(

    YanıtlaSil
  2. mac 187 ile ne yapacağına bağlı fondöten sürme amaçlı alacaksan alma.. ama allık, tüm yüze pudra falan gibi uygulamalarda kullanacaksan olabilir..

    YanıtlaSil
  3. chanel krem allıklardan Inspiration şiddetli tavsiyemdir birde 187 ile sürüldüğünde sonuç çok mükemmel oluyor.

    YanıtlaSil
  4. Weba; yazarız aşk olsun :)
    işte aynı şeyi demek istedim ben de, makyaj ücreti kadar ürün alacağım ama muhtemelen geçecek benim alacaklarım makyaj ücretini. Anti blemish`de spf yok, ben de ona gıcığım. Günlük kullanımda spf`siz fon. zor oluyor. Estee`nin Double Wear`nı kullanıyorum özel günlerde ama onda da SPF 10 var.

    Audrey; fondöten için düşünüyorum ben, allık için 168`i tercih ederim sanırım. O zaman hiç o kadar para vermeyeyim ben ona.

    Hayat Başaran; alırsam o rengi alacağım zaten ama elim gidecek mi 2.5gramlık ürüne o kadar para bayılmaya emin değilim henüz :)

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı olsun :) Ürün elemek çok zor :) Hepsi birbirinden güzel görünüyor. Yorumlarını okuyunca da genelde beğenilen ürünler, ve benim denemediğim ürünler olduğundan da eleme işinde bir fikrim yok. Yalnızca duofiber için ben çok severek 187yi kullanıyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli