17 Mart 2014

Clinique // All About Shadow 8`li Far Paleti

Sağlam bir Clinique sever olduğumu takip edenler bilir az çok, bu far paleti için de oldukça heyecanlanmıştım gördüğümde. 

Clinique All About Shadow 8`li palet yeni çıkanlardan ve sınırlı üretim. Clinique`in 4`lü far paletlerini gördüyseniz, boyut ve tasarım olarak onların 8`lisi şeklinde.



Ben daha büyük boyutlu hayal etmiştim ama içerisindeki far miktarı kolay kolay bitmeyecek nasıl olsa, bu şekilde çantada taşıması daha pratik diye düşündüm sonradan.


Clinique farlarının yapılarını daha önceden biliyordum zaten, yine onlarla aynı yapıda, gayet yumuşak, pigmentli farlar. Kalıcılkları da ortanın üzerinde, baz olmadan kullanıldığında akşam üzerine kadar dayanıyor. 


Gelelim renklere... Ben uzun zamandır bu tonlarda farlara hasret kaldığımdan mıdır bilemiyorum ama renklerini çok beğendim, Naked Basics renklerine de oldukça benzettim.


Sadece ilk sıradaki beyaz farın bariz ışıltıları var, diğer renkler belli belirsiz çok minik ışıltılar içeriyor. Yine ilk 3 sıradaki açık renkleri oldukça kullanışlı buldum, ışıltı, aydınlatma, baz olarak kullanılabilecek beyaz-krem arası 3 tonun bir arada olması hoşuma gitti.


Farları sürmek için içerisinden çıkan aparatı kullanmadım, sünger uçları çok sevmiyorum ama fırçalı tarafı dağıtmak için kullanılabiliyor. Uzun ve seyrek kıllı olduğu için direk farı sürmek yerine dağıtma fırçası olarak daha başarılı buldum.

Renklerin tende duruşları da aşağıdaki gibi;


Dediğim gibi sadece ilk rengin ışıltıları bariz, diğer renklerde de minik ışıltılar olmasına rağmen belli olmuyor, mat gibi duruyorlar.


Açık kahve-kahve-bakır ve siyaha yakın koyu kahve diğer dördü de. Fotoğraftakiler tek hamlede sürüldüler, pigmentasyonları oldukça başarılı gördüğünüz gibi. İçlerinde sadece bakır renkli olan far biraz tozuttu ve dağıldı sürerken. Diğerlerinde rahatsız edici bir tozutma olmadı.


Özet olarak yapıları ve kalıcılıkları güzel, renkleri ise oldukça kullanışlı buldum. Becerikli ellerin hem günlük hem de daha ağır makyajlar için  güzel sonuçlar alabileceği renkler. 

Satış fiyatını (149TL) biraz yüksek bulsam da paleti beğendim. Birebir kıyas olur mu olmaz mı bilemem ama Naked paletlere ulaşamayanlar için bir seçenek olabilir. Beni ne zamandır aklımda olan Naked Basics`den vazgeçirdi örneğin. Bütçenizi çok zorlamayacaksa kesinlikle tavsiye ederim. 

Bu arada Clinique`in online sitesinde bu far paletini alana ufak bir hediye seti hediye, aklınızda olsun. 

* Ürün denemem için Clinique tarafından gönderilmiştir.


2 yorum:

  1. Renklere bayıldım benim gibi kahve aşıkları için yapılmış =) Elimde zibilyon tane kahverengi palet ve tekli far olmasa alırdım =) Güle güle kullan..

    YanıtlaSil
  2. Ceyda; aynen ben de renklere bayıldım, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli