29 Aralık 2013

Nars // One Night Stand Allık Paleti

Nars Guy Bourdın One Night Stand Allık Paleti, 6x4g, 155TL

Nars markasının kurucusunun, Guy Bourdin işbirliği yapmak gibi bir hayali varmış ve bu hayalini Bourdin öldükten 12 yıl sonra gerçekleştirebilmiş ancak. Buram buram şiddet kokan fotoğrafları alıp makyaj koleksiyonunda kullanmış. Temptalia da bir posta koymuştu diye hatırlıyorum. Cidden iticiler! Merak edenler için http://www.guybourdin.org/ adresinde Photos/Vouge linkinde çok daha iticileri mevcut.


Neyse ki bu iticilik sadece dış ambalajda, paletteki bu kırmızılığın kanı değil de, ruju ojeyi temsil ettiğine inanıyorum! Nars`ın klasik ambalajları evet çok çabuk kirleniyor ama kim ne derse desin, ben seviyorum ve temizlemekten sıkılmıyorum.


Bu allık paleti her yerde övgüler aldı ama benim yazım bu kadar övgü dolu olmayacak, o yüzden edinememiş olanlar gönül rahatlığı ile okuyabilirler :)


Gördüğünüz gibi palet 6 üründen oluşuyor. 1 aydınlatıcı, 1 bronzer ve 4 allık.


Devotee Aydınlatıcı: Işılyıtla arası olanların bayıla bayıla kullanabileceği bir aydınlatıcı. Benim görsellerimde de, başka blogların görsellerinde de fazla fark edilmese de oldukça ışıltılı bir aydınlatıcı aslında. Bariz ışıltıları var ve üst tabakasında biraz daha fazlaydı sanırım. İlk sürdüğümde diskovari şekilde parlıyordu ve inanılmaz moralim bozulmuştu. Neyse ki birkaç kullanımdan sonra bu ışıltılar biraz daha dengelendi, yine de benim beklentim tam mat bir ürün olduğundan, beni çok mutlu etmedi.


Laguna Bronzer: Almadan önce bu ürün hakkında çok övgüler okumuştum, aldıktan sonra da kesinlikle hak verdim. iyi bir bronzer arayışındaysanız kesinlikle tavsiye edeceğim bir bronzer. Tek hali de satılıyor Nars`da bildiğiniz gibi. Genelde gölgeleme için üşenirim ama bu paleti aldığımdan beri severek gölgeleme yapıyorum. Bundan önce MAC Riri bronzer favorimdi ama Laguna onun pabucunu dama attı. Laguna`nın içinde de küçük ışıltılar var ama rahatsız etmedi beni


Deep Throat Allık: Yine hafif ışıltı içeren ve ton olarak Orgasm`dan biraz daha açık renk bir allık. Işıltıları rahatsız etmiyor ama pigmentasyonu çok başarılı değil bana göre. Üst üste sürmek gerekiyor, biraz uğraştırıyor ama günlük olarak çok rahat kullanılabilecek, hoş, hafif bir renk.

Mistinguette: Pamuk şeker pembesi, oldukça açık renkli bir allık. Tamamiyle mat ve hiç ışıltı içermiyor. En çok buna heyecanlanmıştım sanırım çünkü bu tonlarda hiç allığım yoktu. Yine rengi biraz zorlayınca çıkıyor, daha doğrusu yüze biraz zorlayınca renk veriyor. Elime verdiği renkte hiç problem yok.


Orgasm Allık: Pek bir şey söylememe gerek yok zaten çok uzun zamandır bilinen ve çoğu kişi tarafından sevilen bir allık, bende yoktu. Bu paletin içinde koyu pembe olan Goulue renginden sonra 2. favori allığım.

Goulue Allık: En sık kullandığım ve beğendiğim renk bu oldu. Pigmentasyonu da diğerlerine nazaran daha başarılı. Kalıcılığı da daha iyi bana göre.





Açık renklerin yüzüme zor renk vermesi benim ten rengimle alakalı büyük ihtimalle. Ben ne orta, ne açık, ikisinin arasında bir ten rengine sahibim. Açık tenliler paletin tam ortasındaki iki rengi daha çok sevecek ve daha rahat kullanacaklardır diye tahmin ediyorum.


Şimdi gelelim itiraf zamanına! Benim Nars`ın son zamanda çıkardığı ürünlerden asıl istediğim Nars New York pakediydi. O pakette yine bu boyutta ama daha kullanışlı bir palet (1 allık, 1 bronzer ve 4 fardan oluşuyor), 1 gloss ve 1 oje bulunuyordu. Gelir mi, gelmez mi, gelse de yakalayabilir miyim diye düşünürken bari bu paleti kaçırmayayım dedim ve aldım.  Elimde Nars Soulshine vardı bir de. İkisini biriklte fotografladığımda görüyorum ki pembeli olan 2 tonu, bu palettekilere çok benziyor. 

Soulsihe 72TL`ydi ve o paleti çooook daha fazla seviyorum. Büyük palet 155TL Gram hesabına vurunca çok uyguna geliyor gibi olsa da sonuçta 150TL. Bu palet yerine Laguna`yı tek alıp daha çok içime sinecek bir aydınlatıcıyı da tek alsam daha mantıklı olurmuş benim için. 

Yani blogların dolduruşlarına gelip almış oldum biraz ama yine çok büyük kayıp sayılmaz. Kaç sene yeni allık almamalıyım acaba ??

10 yorum:

  1. Paleti gördüğüm bulduğum halde almadım işe yarayan tek allığın deep throat olduğunu düşünüyorum ve laguna zaten var bende.. Ayrıca soulshine ile bu kadar benzediğini söylemen/farketmen süper olmuş ben de onu almıştım zaten daha önce harika olmuş bu yazı :))

    YanıtlaSil
  2. Hem soulshine hem de Lagunanan varsa çok doğru bir karar vermişsin almamakla. Ben anneme aldırmıştım, kendim gidip baksaydım belki ben de almayabilirdim :(

    YanıtlaSil
  3. İnstagramda o kadar çok gördüm ki, benimde aklıma almak gelmedi desem yalan olur. Aydınlatıcı bir yazı olmuş :) Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Bizzat Sephora'da test ettim biraz karıştırdım ama içimden almak hiç mi hiç gelmedi. Allıklar fazla ışıltılı geldi. Aydınlatıcı kullanmayı da sevmiyorum. Saolsun yağlı cildim gün içinde kendini aydınlatıyor. Alsaydım eminim çok fazla kullanmazdım. Onun yerine aklımda başka paletler var:) Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  5. Cansu; teşekkürler :)

    Zuhal; ben bizzat kendim bakamadım işte maalesef, swatchlarda hiç de o kadar ışıltılı gelmemişti bana ama bariz ışıltılıymış, neyse aldık artık tadını çıkarmalı

    YanıtlaSil
  6. Ben hem soulshine hem realm of nalmsess hem de guy bourdin paleti aldım:)))) hiçbiri için pişman değilim. 3 yıl allık almasak olur:)) güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
  7. Seregon; yaşasın sonunda bana destek veren birisi :)))

    YanıtlaSil
  8. Güle güle kullan, ben alamayanlardanım ama tek tek 4 rengi de var zaten. Nars NY benim de almayı çok istediğim bir palet, umarım gelir.

    YanıtlaSil
  9. Nereden buldunuz ki bu paletii?! Arıyorum heryerde yok bulamıyorum! Kalmamış! :'(

    YanıtlaSil
  10. Nigün; 4 rengi de varsa elinde hiç gerek yok ki zaten. NY`den benim ümidim yok ama

    Adsız; 2-3 hafta önce Markantalya Sephora`dan sonuncusunu almıştım sanırım

    YanıtlaSil

Yorumlarınız değerli